LÅT INTE DINA KNÄN TA STRYK

Upprepade skador till följd av över- ansträngning hör till de största riskerna för jobb i byggbranschen. Tunga lyft av maskiner och byggnads- material och timtals av arbete på knä varje dag innebär hög belastning på dina knän.

Conny Johansson har varit golvläggare i mer än 30 år och började redan som 15- åring. Varje vecka tillbringar han 30-40 timmar med att arbeta stående på knä.

– När jag började var knäskydden verkligen dåliga, säger han. De var gjorda av något slags filtmaterial och väldigt obekväma. De vi har idag är av mycket bättre material och ger mycket mer komfort och skydd. För närvarande är en av hans favoritmodeller "Snickers 9112 D39 Lite". Ett knäskydd framtaget av ett specialtillverkat material som flexibelt anpassar sig efter ditt arbete. Det är formbart vid långsam kompression, men vid snabb kontakt låser det sig för att absorbera och dämpa stöten och sprida energin innan det återgår till sitt formbara tillstånd.

– Jag vet inte hur de lyckades göra de här skydden så tunna och flexibla, och ändå så motståndskraftiga när jag kryper omkring på knäna hela dagarna, säger Conny Johansson. Han har testat andra knäskydd, men upplevt att de är för hårda mot knäna.

– Knän är skapta olika, så man kan be höva prova sig fram för att hitta de som passar en bäst, säger han.

– Idag kommer de bara i en storlek och är det något jag skulle önska så är det att det fanns fler storlekar att välja bland. Conny Johansson använder sina knäskydd med Snickers Workwears nya high-tech byxor FlexiWork som är framtagna i en slitstark väv med stretch-egenskaper.

– De är riktigt sköna och passar perfekt, säger han. Och knäskydden glider inte utan stannar på rätt ställe.

GOSH 10 ÅR

10 år har gått och tiden har gått snabbt! Häng med på Goshkedjans fortsatta resa till att skapa Sveriges bästa butiker inom profilering och arbetskläder. Foto: Gosh